Těstoviny se smetanovou omáčkou a parmezánem
30 min.
Ingredience
- 225mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůMáslo čerstvé
- 450gramůTěstoviny Fettuccine
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
221 mg
Postup přípravy
- 1V hlubším rendlíku přivedeme k varu máslo a 150 ml šlehačky a necháme asi 2 minuty probublávat.
- 2V mezičase v osolené vodě s olejem uvaříme na skus čerstvé těstoviny. Když jsou hotové, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a přelijeme omáčkou. Těstoviny za stálého míchání prohřejeme. Poté vmícháme zbylou smetanu, strouhaný parmezán (necháme si 1 lžíci sýru na posypání), ustrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti a chvilku prohříváme.
- 3Směs vsypeme na mísu, posypeme zbylým parmezánem, ozdobíme snítkou petrželové nati a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.