Těstoviny se smetanovou omáčkou a parmezánem

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
221 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubším rendlíku přivedeme k varu máslo a 150 ml šlehačky a necháme asi 2 minuty probublávat.
  • 2
    V mezičase v osolené vodě s olejem uvaříme na skus čerstvé těstoviny. Když jsou hotové, scedíme je, vrátíme zpět do hrnce a přelijeme omáčkou. Těstoviny za stálého míchání prohřejeme. Poté vmícháme zbylou smetanu, strouhaný parmezán (necháme si 1 lžíci sýru na posypání), ustrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř podle chuti a chvilku prohříváme.
  • 3
    Směs vsypeme na mísu, posypeme zbylým parmezánem, ozdobíme snítkou petrželové nati a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.