Těstoviny se smetanovou omáčkou s portobello

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme na kolečka pokrájené šalotky. Po pěti minutách přidáme žampiony portobello, které jsme nakrájeli na plátky a restujeme další dvě minuty. Poté osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme další minutu. Rendlík odstavíme a zašleháme do směsi smetanu a portské. Když je směs vymíchaná dohladka, vrátíme na sporák, okořeníme ustrouhaným muškátovým oříškem, přidáme pokrájená rajčata bez nálevu a na mírném plameni zahříváme asi osm minut.
  • 2
    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, necháme řádně okapat a vrátíme do hrnce. K těstovinám přidáme omáčku, dobře vymícháme a zahříváme tři minuty. Poté těstoviny vsypeme do mísy, ozdobíme posekanou petrželovou nať a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.