Těstoviny se smetanovým sýrem a pstruhem
85 min.
Ingredience
- 144kusůMrkev kořen
- 480gramůCeler řapíkatý
- 1kusCuketa
- 144kusůPórek
- 230gramůPstruh uzený
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 150mililitrůVíno bílé
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 230gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 3litryVoda pitná
- 120gramůHrášek mražený
- Vývar zeleninový [42785]
- 4,8kusyBobkový list
- 480gramůCeler řapíkatý
- 144gramůCibule
- 96gramůFenykl čerstvý
- 144gramůMrkev kořen
- 1,2hrstiPetržel - nať
- 144gramůPórek
- 96gramůRajčata
- 48gramůTymián čerstvý
- 3litryVoda pitná
- 2,4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
7066 kcal
Bílkoviny
185 g
Tuky
44 g
Sacharidy
1503 g
Vláknina
267 g
Cukr
345 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci si ve 150 ml zeleninového vývaru uvaříme doměkka na nudličky nakrájenou mrkev, celer, cuketu, pórek a hrášek. Hrnec odstavíme a vmícháme do směsi na nudličky nakrájeného pstruha. Přikryjeme pokličkou a necháme stát. V jiném hrnci si smícháme víno a sýr, zahříváme dokud nevznikne hladká hmota. Až se tak stane, přimícháme nadrobno nakrájený kopr, osolíme a opepříme. Mezitím si ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a vmícháme do sýrové omáčky. Naservírujeme na talíř, navrch dáme zeleninovou směs s pstruhem a ozdobíme snítky kopru. Můžeme podávat.
- 2Vývar zeleninový [42785]:
- 3V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.