Těstoviny se sýrovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyCibulka jarní
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 300gramůSýr Ricotta
- 1špetkaPepř červený celý
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
33 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
542 mg
Cukr
713 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- 2Očištěný celer a cibulku nakrájíme na plátky a podusíme na 2 lžících másla.
- 3Gorgonzolu rozdrobíme a s mlékem a ricottou rozmixujeme na kaši. Propasírujeme sítem, přidáme k zelenině a za stálého míchání zahřejeme. Osolíme a opepříme.
- 4Uvařené těstoviny krátce osmahneme na zbylém másle a upravíme se sýrovou omáčkou na talíře. Podáváme posypané hrubě mletým červeným pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.