Těstoviny se sýrovou omáčkou a chřestem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
702 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku, chřest a česnek očistíme a pokrájíme na menší kousky. Tymián a pažitku nasekáme. Rajčata opláchneme a pokrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme.
  • 2
    Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce. 500ml vody uvedeme k varu, přidáme cukr, chřest a polovinu másla. Uvaříme do změknutí. Poté slijeme a dáme stranou. Zbytek másla rozpálíme, přidáme šalotku a česnek, pokrájený tymián a necháme zpěnit. Poté přilijeme smetanu a mléko a směs uvedeme k varu. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku hodně opepříme.
  • 3
    Hotovou omáčku smícháme s těstovinami, chřestem, posypeme kostičkami rajčat, sekanou pažitkou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.