Těstoviny se sýrovou omáčkou a chřestem
60 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny Farfalle
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůChřest zelený
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 10gramůTymián čerstvý
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Parmezán
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
702 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku, chřest a česnek očistíme a pokrájíme na menší kousky. Tymián a pažitku nasekáme. Rajčata opláchneme a pokrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme.
- 2Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce. 500ml vody uvedeme k varu, přidáme cukr, chřest a polovinu másla. Uvaříme do změknutí. Poté slijeme a dáme stranou. Zbytek másla rozpálíme, přidáme šalotku a česnek, pokrájený tymián a necháme zpěnit. Poté přilijeme smetanu a mléko a směs uvedeme k varu. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku hodně opepříme.
- 3Hotovou omáčku smícháme s těstovinami, chřestem, posypeme kostičkami rajčat, sekanou pažitkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.