Těstoviny se žampionovou směsí
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPórek
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, propláchneme je vodou a scedíme. Ihned je promastíme lžící másla.
- 2Zeleninu a žampiony očistíme. Houby nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, papriku na nudličky a pórek na malé špalíčky.
- 3Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony, po chvíli papriky a pórek. Vše krátce podusíme, osolíme, opepříme a přidáme špetku oregana.
- 4Těstoviny upravíme na talíře, poklademe je dušenou zeleninou se žampiony a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.