Těstoviny se žampiony a kuřecím masem
250 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKari pasta
- 180gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůTěstoviny Fusilli
- 1,6litryVoda pitná
- 4lžíceJogurt bílý
- 400gramůKuřecí maso vařené
- 0,25lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMandle plátkové
- Vývar kuřecí [42660]
- 2lžíceOlej stolní
- 0,8kusBobkový list
- 80gramůCeler řapíkatý
- 0,8kusCibule
- 0,8kusMrkev kořen
- 4kusyPepř černý celý
- 0,4hrstPetržel - nať
- 16gramůTymián čerstvý
- 1,6litryVoda pitná
- 150gramůKuřecí křídla
- 150gramůKuřecí krk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
32 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které postupně přilijeme 450 ml kuřecího vývaru. Chvilku povaříme, přidáme kari pastu, na plátky nakrájené houby a na menší kousky nakrájené uvařené kuřecí maso, osolíme a opepříme. Následně za občasného míchání vaříme 15 minut. Poté dozlatova opražíme mandle. Mezitím si ve větším hrnci uvaříme těstoviny. Nakonec do omáčky vmícháme jogurt a na minutu zahřejeme. Omáčku s těstovinami smícháme, na talíři posypeme mandlemi a podáváme.
- 2Kuřecí vývar:
- 3Kuřecí křídla, krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne. Poté zalijeme vodou, pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, petrželku, tymián, bobkový list, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Poté, co je vývar hotový, jej přecedíme a můžeme použít hned, nebo jej také můžeme zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.