Těstoviny se žampiony a pórkem
30 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 450gramůTěstoviny konzumní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1hrstBazalka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Pórky očistíme, opláchneme je studenou vodou a okapané nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 2Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je nakrájíme na tenké plátky.
- 3Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny na asi 5 minut. Uvařené těstoviny musí být měkké, ale zároveň pevné.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek a kolečka pórku. Pak do pánve přidáme plátky žampionů a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Do pánve vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
- 5Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
- 6Těstoviny se žampiony, pórkem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.