Těstoviny se žampiony a pórkem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórky očistíme, opláchneme je studenou vodou a okapané nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
  • 2
    Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny na asi 5 minut. Uvařené těstoviny musí být měkké, ale zároveň pevné.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek a kolečka pórku. Pak do pánve přidáme plátky žampionů a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Do pánve vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
  • 5
    Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
  • 6
    Těstoviny se žampiony, pórkem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.