Těstoviny se zeleninou a bazalkovým dresinkem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 220gramůTěstoviny Penne
- 1lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůOlivy černé
- 25gramůRajčata sušená sterilovaná
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 120gramůCuketa
- 4lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceDžus pomerančový
- 120gramůRajčata Cherry
- 100gramůSalát hlávkový
- 2lžíceSýr smetanový tavený 45%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme na zkus těstoviny, scedíme je, vsypeme zpět do hrnce, vmícháme olej, pepř, sůl, vypeckované a na plátky nakrájené olivy a sušená rajčata, která jsme namočili, poté scedili a nakrájeli. Směs odložíme, aby vychladla.
- 2Do vychladlých těstovin vmícháme rozpůlená srdíčka artyčoků bez nálevu, na kolečka nakrájenou cuketu a rozpůlená rajčata.
- 3Na závěr vmícháme dresink, který jsme připravili z rozdrcených konzervovaných rajčat, sýra, pokrájeného svazku bazalky a pomerančového džusu.
- 4Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vsypeme těstovinovou směs, ozdobíme drobně sekanými bazalkovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.