Těstoviny sedanini s lanýžovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 150gramůTěstoviny Sedanini
- 3litryVoda pitná
- 24mililitrůOlej lanýžový
- 80gramůKrevety tygří - loupané
- 40gramůOlivy zelené
- 60gramůOlivy černé
- 2lžičkySůl
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůLanýž
- 20gramůLanýžová salsa
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, vložíme krevety a uvaříme je. Scedíme a necháme také okapat. Zelené a černé olivy nakrájíme na kolečka a petrželovou nať nasekáme.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme lanýžový olej, přidáme připravené olivy, uvařené krevety a chvilku za stálého míchání restujeme. Přimícháme lanýžovou salsu, podle chuti dochutíme pravým jemně nastrouhaným lanýžem a zamícháme. Nakonec do směsi vmícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme a odstavíme z ohně.
- 3Hotové těstoviny rozložíme na teplé talíře podle porcí. Každou porci jemně posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.