Těstoviny Tagliatelle s česnekovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 500gramůTagliatelle
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŠpenát mražený
- 120gramůSýr smetanový tavený 45%
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1hrstBazalka
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a nakrájíme ho na malé kousky. Bazalku opláchneme vodou a nasekáme ji najemno.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné. Uvařené scedíme a necháme v sítu okapat.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme nakrájemné cibulky a česnek. Pak přidáme žampiony a dusíme je pod pokličkou přibližně 5 minut doměkka. Do pánve potom přimícháme špenát a měkký sýr, který necháme roztavit. Přilijeme smetanu, vše mícháme a prohříváme. Do směsi v pánvi nakonec přidáme uvařené těstoviny, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
- 4Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou bazalkou a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.