Těstoviny Tagliatelle s česnekovou omáčkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky. Špenát rozmrazíme, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a nakrájíme ho na malé kousky. Bazalku opláchneme vodou a nasekáme ji najemno.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zároveň pevné. Uvařené scedíme a necháme v sítu okapat.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmažíme nakrájemné cibulky a česnek. Pak přidáme žampiony a dusíme je pod pokličkou přibližně 5 minut doměkka. Do pánve potom přimícháme špenát a měkký sýr, který necháme roztavit. Přilijeme smetanu, vše mícháme a prohříváme. Do směsi v pánvi nakonec přidáme uvařené těstoviny, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je jemně nasekanou bazalkou a podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.