Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
29 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu se zesíleným dnem restujeme 4 minuty za občasného promíchání na oleji opláchnutý a na kostičky pokrájený řapíkatý celer, oloupané, na kostičky pokrájené mrkve, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, nadrobno nasekanou čerstvou rozmarýnu a papriku. Přidáme na kostičky nakrájená, kůže zbavená krůtí prsíčka a restujeme asi další 3 minuty.
  • 2
    Tuto směs podlijeme červeným vínem, přidáme celou konzervu krájených rajčat i se šťávou a řádně zamícháme, abychom odstranili příškvarky ze dna. Přikryjeme poklicí, stáhneme oheň a dusíme 30 minut. Průběžně zamícháme a přiléváme vodu (150 ml), aby se omáčka nevyvařila.
  • 3
    Během doby, kdy se vaří omáčka, vedle v hrnci uvaříme v osolené vodě (1 l voda, 1/4 lžička sůl) tagliatelle asi 10 minut, aby byly al dente.
  • 4
    Těstoviny servírujeme scezené, polité krůtí omáčkou a posypané strouhaným tvrdým ovčím sýrem (může být pecorino).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.