Těstoviny Tagliatelle s krůtí omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 225gramůKrůtí prsa
- 2kusyMrkev kořen
- 125mililitrůVíno červené
- 1šálekSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1150mililitrůVoda pitná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
29 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu se zesíleným dnem restujeme 4 minuty za občasného promíchání na oleji opláchnutý a na kostičky pokrájený řapíkatý celer, oloupané, na kostičky pokrájené mrkve, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, nadrobno nasekanou čerstvou rozmarýnu a papriku. Přidáme na kostičky nakrájená, kůže zbavená krůtí prsíčka a restujeme asi další 3 minuty.
- 2Tuto směs podlijeme červeným vínem, přidáme celou konzervu krájených rajčat i se šťávou a řádně zamícháme, abychom odstranili příškvarky ze dna. Přikryjeme poklicí, stáhneme oheň a dusíme 30 minut. Průběžně zamícháme a přiléváme vodu (150 ml), aby se omáčka nevyvařila.
- 3Během doby, kdy se vaří omáčka, vedle v hrnci uvaříme v osolené vodě (1 l voda, 1/4 lžička sůl) tagliatelle asi 10 minut, aby byly al dente.
- 4Těstoviny servírujeme scezené, polité krůtí omáčkou a posypané strouhaným tvrdým ovčím sýrem (může být pecorino).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.