Těstoviny Tagliatelle s masovými kuličkami

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Bazalku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno. Houby opláchneme vodou a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Strouhanku zalijeme v misce mlékem a necháme 15 minut stát.
  • 4
    Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
  • 5
    V nízkém hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmahneme v něm nakrájené houby. Pak vmícháme mouku, přilijeme vývar a víno a na mírném ohni vaříme 15 minut. Potom do hrnce přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr a bazalku a vaříme ještě dalších 30 minut za občasného míchání.
  • 6
    Mleté maso smícháme v míse s namočenou strouhankou a mletou paprikou, vše dochutíme pepřem a solí. Ze směsi uděláme malé kuličky, které opečeme v rozehřátém zbylém oleji v pánvi. Opečené kuličky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou z hrnce a dáme zapéct na 20 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia.
  • 7
    Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim masové kuličky a směs z trouby a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.