Těstoviny Tagliatelle s tykví
30 min.
Ingredience
- 0,5kilogramTykev
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2,5decilitryVývar drůbeží
- 120gramůŠunka parmská
- 250gramůTagliatelle
- 1,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 4lžíceSýr Parmezán
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tykev očistíme, oloupeme, opláchneme studenou vodou, rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a dužninu nakrájíme na kostičky.
- 2Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou na jemno nasekáme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme.
- 3Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vařící vody se lžící oleje.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmažíme v něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem a polovinou petrželky. pak do pánve přidáme nakrájenou tykev a vše dusíme pod pokličkou přibližně 3 minuty. Podle chuti přidáme muškátový ořišek, opepříme a osolíme.
- 5Směs z pánve přendáme do nízkého hrnce, podlijeme polovinou vývaru a pod pokličkou 10 minut dusíme. Podle potřeby během dušení přiléváme vývar. Pak k tykvi přisypeme nakrájenou šunku a vše ještě 2 minuty vaříme. Do směsi nakonec přimícháme smetanu a podle chuti ještě opepříme a osolíme.
- 6Uvařené těstoviny, které by měly být měkké, ale zároveň pevné, scedíme a necháme krátce okapat. Pak je rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně tykev s omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem se zbylou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.