Těstoviny Tagliatelle s tykví

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev očistíme, oloupeme, opláchneme studenou vodou, rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a dužninu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou na jemno nasekáme. Šunku nakrájíme na malé kousky. Sýr najemno nastrouháme.
  • 3
    Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vařící vody se lžící oleje.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmažíme v něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem a polovinou petrželky. pak do pánve přidáme nakrájenou tykev a vše dusíme pod pokličkou přibližně 3 minuty. Podle chuti přidáme muškátový ořišek, opepříme a osolíme.
  • 5
    Směs z pánve přendáme do nízkého hrnce, podlijeme polovinou vývaru a pod pokličkou 10 minut dusíme. Podle potřeby během dušení přiléváme vývar. Pak k tykvi přisypeme nakrájenou šunku a vše ještě 2 minuty vaříme. Do směsi nakonec přimícháme smetanu a podle chuti ještě opepříme a osolíme.
  • 6
    Uvařené těstoviny, které by měly být měkké, ale zároveň pevné, scedíme a necháme krátce okapat. Pak je rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně tykev s omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem se zbylou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.