Těstoviny Tagliatelle se žampiony

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny na přibližně 5 minut. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme plátky žampionů a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom přimícháme špenát a 2 minuty ho prohříváme. Do pánve k teplé směsi vmícháme sýr a přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
  • 4
    Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
  • 5
    Těstoviny se žampiony a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.