Těstoviny Tagliatelle se žampiony
30 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 450gramůTagliatelle
- 200gramůŠpenát mražený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1hrstBazalka
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je nakrájíme na tenké plátky.
- 2Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny na přibližně 5 minut. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme plátky žampionů a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom přimícháme špenát a 2 minuty ho prohříváme. Do pánve k teplé směsi vmícháme sýr a přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
- 4Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
- 5Těstoviny se žampiony a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.