Těstoviny v omáčce s čabajskou klobásou
55 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 220gramůKlobása - Čabajka
- 2lžícePetržel - nať
- 450gramůTěstoviny Penne
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůRajčata Cherry
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
34 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém silnostěnném rendlíku na dvou lžících oleje restujeme pokrájenou cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme na kousky pokrájené papriky, pyré ze sušených rajčat, konzervovaná rajčata i s nálevem, mletou papriku a směs za stálého míchání vaříme. Vmícháme slupky zbavenou klobásu nakrájenou na kolečka, přidáme sůl, pepř, zamícháme a pod poklicí dusíme asi patnáct minut.
- 2V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
- 3Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, promícháme se zbylým olivovým olejem, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a zdobíme posekanou petrželkou. Ihned podáváme s listy salátu (můžeme použít i několik druhů) a rozpůlených Cherry rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.