Těstoviny v omáčce z dýně

100 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém rendlíku na másle při nízké teplotě, pod pokličkou, zhruba 30 minut dusíme drobně pokrájenou šalotku se špetkou soli. Poté přidáme dýni, kterou jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na drobné kostky. Smícháme s cibulí, okořeníme ustrouhaným muškátovým oříškem a pod poklicí na mírném plameni dusíme dalších 45 minut.
  • 2
    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Asi 150 ml vody z těstovin si dáme stranou.
  • 3
    Když dýně změkne, vmícháme smetanu, posekanou petrželovou nať a 4 lžíce strouhaného parmezánu. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Pokud se nám omáčka zdá příliš hustá, zředíme ji vodou z těstovin. Hotovou omáčku vlijeme do hrnce na těstoviny a asi 1 minutu za stálého míchání zahříváme. Ihned podáváme posypané zbylým strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.