Těstoviny v rajčatové omáčce s česnekem
65 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstBazalka
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůTěstoviny Spaghettini
- 20lžicSýr Parmezán
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém rendlíku na oleji restujeme cibuli. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata a česnek nakrájený na čtvrtky. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 1/2 hodiny. Směs je hotová, až se olej oddělí od masy. Směs ochutíme solí a pepřem.
- 2V mezičase v osolené vodě uvaříme špagety na skus, scedíme a vsypeme do mísy. Na těstoviny vlijeme omáčku, vsypeme posekanou bazalku a dobře promícháme. Na ozdobu poklademe těstoviny hoblinkami parmezánu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.