Těstoviny v rajčatové omáčce s ricottou

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
  • 2
    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  • 3
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, necháme osmahnout dorůžova, přidáme rajčata a podusíme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, zakápneme balsamicem, vmícháme posekanou rukolu. Na talíře rozdělíme papardelle, přelijeme je omáčkou, posypeme strouhaným gruyérem a rozdrobenou ricottou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.