Těstoviny v rajčatové omáčce s ricottou
50 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 2500mililitrůVoda pitná
- 300gramůRukola
- 800gramůRajčata
- 150gramůCibule
- 3gramyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 10gramůCukr moučkový
- 50gramůSýr Gruyére
- 40gramůRicotta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny, ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.
- 2Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, necháme osmahnout dorůžova, přidáme rajčata a podusíme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, cukrem, zakápneme balsamicem, vmícháme posekanou rukolu. Na talíře rozdělíme papardelle, přelijeme je omáčkou, posypeme strouhaným gruyérem a rozdrobenou ricottou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.