Těstoviny zapečené s kysaným zelím
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůZelí kysané
- 200gramůTěstoviny nevaječné
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1lžičkaKmín celý
- 150gramůZakysaná smetana
- 100gramůŠunka dušená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou. Do hrnce dáme kysané zelí, podusíme asi 10 minut. Polovinu sýra nakrájíme na kostičky, zbylý nastrouháme.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme polovinu vařených těstovin, polovinu podušeného zelí a posypeme polovinou sýra, nakrájeného na kostičky. Okořeníme kmínem. Zbylé těstoviny a zelí smícháme, navršíme na sýr.
- 3Šunku, pokrájenou na kostičky smícháme se zakysanou smetanou a zbylým nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme, směsí zalijeme nákyp.
- 4Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.