Těstoviny zapečené s mletým masem a rajčaty
60 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 500gramůRajčata
- 120gramůSýr Čedar
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- Na těstoviny
- 280gramůTagliatelle
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
69 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a držíme na teple.
- 2Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, tymián nasekáme najemno, sýr nastrouháme. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky.
- 3Na másle zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání dusíme. K cibuli přidáme mleté maso a smažíme dozlatova za častého míchání. K směsi přidáme rajčata, osolíme, opepříme, přimícháme mletou papriku a tymián. Smažíme zhruba 5 minut.
- 4Do olejem vymazaného pekáče narovnáme polovinu těstovin, poklademe masovou směsí a přikryjeme zbylými těstovinami. Těstoviny zasypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 220 °C zapékáme zhruba 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.