Těstoviny zapečené s rajčatovou omáčkou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, špenát spaříme a posekáme najemno, česnek prolisujeme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme rajčata, česnek, špenát, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a chvilku podusíme. Pánev odstavíme a do směsi vmícháme těstoviny.
  • 4
    Pekáček vymažeme tukem, vložíme do něj těstovinovou směs, bešamel smícháme se strouhaným sýrem, směs v pekáčku zalijeme. Navrch položíme plátky anglické slaniny. Pečeme v troubě při střední teplotě nejméně 1/2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.