Těstoviny zapečené s rajčatovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 300gramůTěstoviny kolínka
- 2500mililitrůVoda pitná
- 60gramůCibule
- 30mililitrůOlej olivový
- 400gramůRajčata
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 300mililitrůBešamel
- 50gramůSýr Parmezán
- 150gramůAnglická slanina
- 15gramůTuk
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
40 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, špenát spaříme a posekáme najemno, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme rajčata, česnek, špenát, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a chvilku podusíme. Pánev odstavíme a do směsi vmícháme těstoviny.
- 4Pekáček vymažeme tukem, vložíme do něj těstovinovou směs, bešamel smícháme se strouhaným sýrem, směs v pekáčku zalijeme. Navrch položíme plátky anglické slaniny. Pečeme v troubě při střední teplotě nejméně 1/2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.