Tetina pórková polévka
40 min.
Ingredience
- 4kusyPórek
- 400gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 200gramůBrukev řepka
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme na kolečka pokrájený pórek a chvilku orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme brambory nakrájené na kostičky, dvě lžičky soli a špetku pepře. Vaříme 30 minut.
- 2Do polévkové mísy dáme na dno čerstvou brukev pokrájenou nadrobno a kousky bílého chleba, který jsme předem orestovali na másle. Zalijeme pórkovou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.