Thajská kuřecí polévka
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 170gramůKuřecí prsa
- 1stroužekČesnek
- 85gramůKokosový krém
- 0,25lžičkaChilli paprička
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4hrnkyVývar drůbeží
- 350gramůNudle čínské vaječné
- 1lžíceCibulka jarní
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 2lžíceArašídová pomazánka
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm osmahneme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme kuřecí maso zbavené kůže a nakrájené na kousky, mletou kurkumu a mleté chilli papričky. Po 3-4 min. pánev odstavíme.
- 2Do teplého kuřecího vývaru rozdrobíme kokosový krém a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté vlijeme vývar do pánve, přidáme citronovou šťávu, arašídovou pomazánku a vaječné nudle. Zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 15 min.
- 3Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a koriandr, osolíme, opepříme a vaříme dalších 5 min.
- 4Mezitím na malé pánvičce za stálého míchání osmahneme strouhaný kokos a nadrobno nakrájenou chilli papričku, cca 3 min., dokud kokos nezhnědne.
- 5Směs přidáme do polévky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.