Thajská nudlová polévka

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vaječné nudle vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Podle návodu na balíčku je necháme bobtnat a poté scedíme. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka a oddělíme bílé od zelených.
  • 2
    Kuřecí maso opékáme za stáleho míchání v hrnci nebo ve woku na oleji dozlatova 5 minut. Přidáme bílá kolečka jarních cibulek, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Směs opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, ochutíme kari pastou, arašídovou pomazánkou, sójovou omáčkou, solí a pepřem.
  • 3
    Polévku přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 8 minut. Přidáme červenou papriku, hrášek a zelená kolečka jarních cibulek. Povaříme ještě 2 minuty.
  • 4
    Nakonec do polévky přidáme okapané nudle a prohřejeme. Polévka se konzumuje s vidličkou a lžící.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.