Thajská nudlová polévka
35 min.
Ingredience
- 250gramůNudle vaječné
- 1kusCibulka jarní
- 200mililitrůMléko kokosové
- 1lžíceOlej stolní
- 1kusPaprika červená
- 60gramůHrášek mražený
- 1lžičkaKari pasta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3lžíceArašídová pomazánka
- 2stroužkyČesnek
- 850mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceOmáčka sójová
- 600gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vaječné nudle vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Podle návodu na balíčku je necháme bobtnat a poté scedíme. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka a oddělíme bílé od zelených.
- 2Kuřecí maso opékáme za stáleho míchání v hrnci nebo ve woku na oleji dozlatova 5 minut. Přidáme bílá kolečka jarních cibulek, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Směs opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, ochutíme kari pastou, arašídovou pomazánkou, sójovou omáčkou, solí a pepřem.
- 3Polévku přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 8 minut. Přidáme červenou papriku, hrášek a zelená kolečka jarních cibulek. Povaříme ještě 2 minuty.
- 4Nakonec do polévky přidáme okapané nudle a prohřejeme. Polévka se konzumuje s vidličkou a lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.