Thajská polévka s krevetami na chilli
55 min.
Ingredience
- 340gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyChilli paprička
- 20mililitrůOmáčka rybí
- 1kusCitronová tráva
- 1litrVývar drůbeží
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 20gramůZázvor celý
- 1špetkaLimetková kůra
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
283 mg
Cukr
587 mg
Postup přípravy
- 1Krevety vyloupeme, zbavíme střívek a uložíme do ledničky. Dva stonky citronové trávy rozdělíme na třetiny. Krevety smažíme na oleji tři minuty dorůžova.
- 2Přidáme vývar, jeden prolisovaný stroužek česneku, zázvor na jemno, limetkovou šťávu i kůru, chilli papričky a sůl. To všechno podusíme asi dvacet minut. Poté vmícháme rybí omáčku a vaříme asi tři minuty, okořeníme a přidáme koriandr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.