Thajská šalotka naložená v pikantním nálevu

30 min.
Thajsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
459 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papričky rozkrojíme a odstraníme semínka, nebo je můžeme použít vcelku. V tom případě je propícháme párátkem.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme papričky, oloupané šalotky a oloupaný, na poloviny překrojený česnek. Spaříme 1-2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Na nálev nasypeme do hrnce cukr, sůl, na plátky nakrájený zázvor, koriandrová semínka, podélně rozkrojené lodyhy citronové trávy, lístky kafrové limety, zalijeme octem a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3-4 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 4
    Poté z nálevu odstraníme zázvor, znovu přivedeme k varu, přidáme nakrájenou nať koriandru, připravený česnek a chilli papričky.
  • 5
    Šalotku vkládáme do sklenic, střídavě prokládáme citronovou trávou, limetkovými listy, chilli papričkami a česnekem. Zalijeme horkým lákem, necháme vychladnout a zavíčkujeme. Uložíme na studeném a tmavém místě. Před podáváním necháme uležet min. 2 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.