Thajská šalotka naložená v pikantním nálevu
30 min.
Ingredience
- 6kusůChilli paprička
- 500gramůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- Nálev
- 3lžíceCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 1kusZázvor celý
- 2kusyCitronová tráva
- 4kusyLimetka kafrová
- 600mililitrůOcet jablečný
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceKoriandr celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
459 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Papričky rozkrojíme a odstraníme semínka, nebo je můžeme použít vcelku. V tom případě je propícháme párátkem.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme papričky, oloupané šalotky a oloupaný, na poloviny překrojený česnek. Spaříme 1-2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Na nálev nasypeme do hrnce cukr, sůl, na plátky nakrájený zázvor, koriandrová semínka, podélně rozkrojené lodyhy citronové trávy, lístky kafrové limety, zalijeme octem a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3-4 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 4Poté z nálevu odstraníme zázvor, znovu přivedeme k varu, přidáme nakrájenou nať koriandru, připravený česnek a chilli papričky.
- 5Šalotku vkládáme do sklenic, střídavě prokládáme citronovou trávou, limetkovými listy, chilli papričkami a česnekem. Zalijeme horkým lákem, necháme vychladnout a zavíčkujeme. Uložíme na studeném a tmavém místě. Před podáváním necháme uležet min. 2 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.