Thajská smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou
40 min.
Ingredience
- 475mililitrůVoda pitná
- 50gramůKokosové mléko v prášku
- 350gramůRýže jasmínová
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1kusZázvor celý
- 225gramůKuřecí prsa
- 1kusPaprika červená
- 115gramůKukuřice
- 1lžičkaOlej chilli
- 1lžičkaKari koření
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1kusCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce vlijeme vodu, metličkou v ní rozšleháme kokosové mléko v prášku, přisypeme propláchnutou rýži a přivedeme k varu. Zakryté necháme na středním ohni vařit cca 12 minut do měkka. Tekutina se musí vstřebat. Hotovou rýži rozprostřeme na pečicí plech, necháme vychladnout..
- 2Ve woku rozpálíme olej, přibližně 2 minuty na něm za stálého míchání osmahneme nadrobno nakrájený česnek, cibuli a nastrouhaný zázvor. Směs shrneme na stranu, do pánve vložíme na kostičky pokrájené maso bez kůže a kostí, 2 minuty restujeme. Přidáme vychladlou rýži a na silném ohni zprudka smažíme ještě 3 minuty, neustále mícháme. Přidáme na plátky krájenou papriku bez semínek, kukuřici, chilli olej a kari koření. Osolíme dle chuti. Prohřejeme přibližně minutu, vmícháme rozšlehaná vejce a krátce povaříme.
- 3Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme na nudličky pokrájenou jarní cibulkou, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.