Thajská smažená rýže s kuřecím masem a zeleninou

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce vlijeme vodu, metličkou v ní rozšleháme kokosové mléko v prášku, přisypeme propláchnutou rýži a přivedeme k varu. Zakryté necháme na středním ohni vařit cca 12 minut do měkka. Tekutina se musí vstřebat. Hotovou rýži rozprostřeme na pečicí plech, necháme vychladnout..
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej, přibližně 2 minuty na něm za stálého míchání osmahneme nadrobno nakrájený česnek, cibuli a nastrouhaný zázvor. Směs shrneme na stranu, do pánve vložíme na kostičky pokrájené maso bez kůže a kostí, 2 minuty restujeme. Přidáme vychladlou rýži a na silném ohni zprudka smažíme ještě 3 minuty, neustále mícháme. Přidáme na plátky krájenou papriku bez semínek, kukuřici, chilli olej a kari koření. Osolíme dle chuti. Prohřejeme přibližně minutu, vmícháme rozšlehaná vejce a krátce povaříme.
  • 3
    Hotovou směs rozdělíme do misek, dozdobíme na nudličky pokrájenou jarní cibulkou, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.