Thajská vepřová směs na citronové trávě v praženými arašídy
55 min.
Ingredience
- 675gramůVepřová pečeně
- 2kusyCitronová tráva
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 12kusůPepř červený celý
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaCukr třtinový
- 25gramůOřechy burské pražené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůNudle rýžové
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1253 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
69 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
35 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Pečeni bez kosti očistíme, odkrojíme přebytečný tuk a maso příčně přes vlákna nakrájíme a cca 0,5 cm silné plátky. Ty opět překrojíme na proužky. Vložíme do mísy, přidáme nadrobno nasekané lodyhy citronové trávy, na plátky nakrájenou jarní cibulku, ochutíme solí, rozdrcenými kuličkami pepře a důkladně promícháme. Zakryté fólií necháme alespoň 30 minut marinovat na chladném místě.
- 2Rozpálíme wok, vlijeme olej a rozprostřeme ho po celém povrchu. Vložíme marinované maso a na středním ohni, za stálého míchání, cca 3 minuty osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričky bez semínek a smažíme dalších 5-8 minut, až je maso křehké.
- 3Poté vmícháme cukr, rybí omáčku, nahrubo nasekané oříšky a opepříme dle chuti.
- 4Rýžové nudle mezitím uvaříme dle návodu, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou s masem, dozdobíme natrhanou koriandrovou natí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.