Thajská vepřová směs na citronové trávě v praženými arašídy

55 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1253 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
69 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
35 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečeni bez kosti očistíme, odkrojíme přebytečný tuk a maso příčně přes vlákna nakrájíme a cca 0,5 cm silné plátky. Ty opět překrojíme na proužky. Vložíme do mísy, přidáme nadrobno nasekané lodyhy citronové trávy, na plátky nakrájenou jarní cibulku, ochutíme solí, rozdrcenými kuličkami pepře a důkladně promícháme. Zakryté fólií necháme alespoň 30 minut marinovat na chladném místě.
  • 2
    Rozpálíme wok, vlijeme olej a rozprostřeme ho po celém povrchu. Vložíme marinované maso a na středním ohni, za stálého míchání, cca 3 minuty osmahneme dozlatova. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričky bez semínek a smažíme dalších 5-8 minut, až je maso křehké.
  • 3
    Poté vmícháme cukr, rybí omáčku, nahrubo nasekané oříšky a opepříme dle chuti.
  • 4
    Rýžové nudle mezitím uvaříme dle návodu, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou s masem, dozdobíme natrhanou koriandrovou natí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.