Thajská zeleninová směs s pikantní omáčkou A La Chiang Mai
45 min.
Ingredience
- 1kusBrokolice
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 125gramůChřest zelený
- 8kusůKlasy kukuřičné mražené
- 0,5špetkaSůl
- 125gramůHrášek
- 0,5kusKvěták
- Omáčka
- 1kusChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyŠalotka
- 2kusyRajčata
- 5kusůThajský lilek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
1 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brokolici a květák rozdělíme na růžičky, fazolové lusky a chřest očistíme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme na něj připravenou zeleninu a v páře cca 4 minuty podusíme. Změklé suroviny přemístíme do mísy, přidáme kukuřičné klasy a cukrový hrášek. Zlehka osolíme, promícháme a odložíme.
- 2Na omáčku si rozpálíme gril. Z chilli papriček odstraníme semínka, česnek a šalotku oloupeme, rajčata rozkrojíme na poloviny. Vše společně s lilky zabalíme do alobalu a opékáme na grilu cca 10 minut do změknutí. Mezitím jednou nebo dvakrát balíček obrátíme. Poté zeleninu vyklopíme do hmoždíře nebo mixéru, přilijeme sójovou omáčku, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem a zpracujeme do polotekuté směsi.
- 3Omáčku přelijeme do servírovací mísy a podáváme se směsí zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.