Thajské hovězí se sezamem
35 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí kýta
- 200gramůCibulka jarní
- 60mililitrůOlej sezamový
- 100mililitrůChilli omáčka
- 50gramůSezam - semena
- 4gramyZázvor celý
- 40gramůCukr třtinový
- 120mililitrůOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V hmoždíři rozdrtíme sezamová semena a přesypeme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, zázvor, cukr, sojovou omáčku, sezamový olej a vše důkladně promícháme.
- 2V nekovové míse smícháme maso nakrájené na nudličky, jarní cibulku nadrobno a marinádu, zakryjeme a necháme v lednici 5 hodin uležet.
- 3Velkou pánev rozpálíme, potřeme olejeme a ve dvou várkách, aby se dobře propeklo, opečeme naložené maso ze všech stran.
- 4Podáváme s ostrou chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.