Thajské kari burgery
36 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 50gramůRoketa
- 10gramůBazalka
- 10gramůMáta
- 30gramůKoriandr čerstvý
- Na placky
- Na satay
- 1,2decilitryKokosový krém
- 60gramůMáslo arašídové
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 10mililitrůOmáčka rybí
- 10mililitrůChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme nakrájená kuřecí prsa, kari pastu, cibuli, koriandr, sůl a pepř, vše do hladka rozmixujeme. Z hmoty vytvoříme placky, které necháme v lednici 30 minut uležet.
- 2Zatím na pánev vložíme všechny ingredience na omáčku satay, mírně je povaříme přibližně 2 minuty dokud směs nezhoustne, necháme vychladnout.
- 3Uleželé placky potřeme olejem, grilujeme 8 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.
- 4Do rozkrojené žemle vložíme masovou placku, listy rokety, pár lístků bazalky, máty a koriandru, přelijeme lžící omáčky satay.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.