Thajské křupavé kuře

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Světlou sójovou omáčku, rýžové víno, sůl a pepř smícháme v porcelánové misce se 2 lžícemi oleje. Omytá kuřecí prsa bez kostí i kůže, osušená a nakrájená na kostky o hraně cca 1 cm vložíme do připravené marinády, necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    Mezitím sloupneme a na tenká kolečka pokrájíme 4 jarní cibulky, nastrouháme čerstvý zázvor a na větší kousky rozkrájíme Jidášovo ucho.
  • 3
    Na pánvi wok rozehřejeme na vyšší teplotu 2 lžíce oleje, vhodíme kešu oříšky a za stálého míchání je 30 vteřin pražíme do hněda. Opražené oříšky přendáme na misku. Maso vyjmeme z marinády, postupně přidáváme do pánve a každou dávku za stálého míchání opékáme 2 - 3 minuty, opečené maso poté dáváme na talíř.
  • 4
    Na pánev vlijeme zbývající olej, na něm asi 2 minuty restujeme cibulku se zázvorem do zkřehnutí, přitom stále mícháme. Poté přidáme houby, pánev zakryjeme a do měkka dusíme cca 4 minuty.
  • 5
    V misce smícháme marinádu s kuřecím vývarem, Maizenou a vlijeme na směs v pánvi. Necháme přejít varem, přimícháme opečené kuřecí maso a kešu oříšky, ihned podáváme.
  • 6
    Jako přílohu volíme dušenou rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.