Thajské křupavé kuře
50 min.
Ingredience
- 75mililitrůSojová omáčka
- 75mililitrůVíno rýžové čínské
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůKuřecí prsa
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceZázvor celý
- 250gramůUcho Jidášovo
- 100gramůOřechy Kešu
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 600gramůRýže dušená
- 6lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
25 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Světlou sójovou omáčku, rýžové víno, sůl a pepř smícháme v porcelánové misce se 2 lžícemi oleje. Omytá kuřecí prsa bez kostí i kůže, osušená a nakrájená na kostky o hraně cca 1 cm vložíme do připravené marinády, necháme 30 minut marinovat.
- 2Mezitím sloupneme a na tenká kolečka pokrájíme 4 jarní cibulky, nastrouháme čerstvý zázvor a na větší kousky rozkrájíme Jidášovo ucho.
- 3Na pánvi wok rozehřejeme na vyšší teplotu 2 lžíce oleje, vhodíme kešu oříšky a za stálého míchání je 30 vteřin pražíme do hněda. Opražené oříšky přendáme na misku. Maso vyjmeme z marinády, postupně přidáváme do pánve a každou dávku za stálého míchání opékáme 2 - 3 minuty, opečené maso poté dáváme na talíř.
- 4Na pánev vlijeme zbývající olej, na něm asi 2 minuty restujeme cibulku se zázvorem do zkřehnutí, přitom stále mícháme. Poté přidáme houby, pánev zakryjeme a do měkka dusíme cca 4 minuty.
- 5V misce smícháme marinádu s kuřecím vývarem, Maizenou a vlijeme na směs v pánvi. Necháme přejít varem, přimícháme opečené kuřecí maso a kešu oříšky, ihned podáváme.
- 6Jako přílohu volíme dušenou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.