Thajské kuře pečené na limetkách se sladkými bramborami
100 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaKurkuma
- 1kusLimetka
- 4kusyBrambory sladké (Batáty)
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžičkySůl
- 1000gramůKuře
- 1hrstKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
39 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme dva nadrobno nakrájené stroužky česneku, nahrubo pokrájený koriandr i s kořeny, kurkumu a dvě lžičky soli. Zpracujeme na hrubší pastu.
- 2Celé kuře osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, potřeme připravenou pastou, pokapeme šťávou z limetky, dovnitř kuřete vložíme zbylé stroužky česneku a limetku, rozkrojenou na poloviny. Zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 60 minut.
- 3Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci, vložíme oloupané a na měsíčky nakrájené sladké brambory, necháme vařit cca 10 - 15 minut (do polosyrova). Scedíme a přidáme do pekáče k masu, výpekem přelijeme kuře i brambory a pečeme dál. Přibližně 20 minut před koncem pečení odklopíme víko, brambory promícháme a vše znovu přelijeme výpekem.
- 4Hotové kuře vyjmeme z pekáče, necháme okapat a položíme na krájecí desku. Zakryté fólií necháme chvíli odpočinout, poté je naporcujeme. Brambory přemístíme na servírovací podnos a v troubě uchováme teplé.
- 5Připravíme omáčku. Z výpeku slijeme přebytečný tuk, pekáč postavíme na sporák a rozehřejeme do bodu varu. Přilijeme vývar, za stálého míchání opět přivedeme k varu, vmícháme sójovou omáčku a scedíme přes síto do omáčníku.
- 6Brambory i porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.