Thajské kuře s limetkou a kokosem

25 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme marinádu. Stonky citronely zbavíme vnější slupky a nasekáme je nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a posekáme je. Poté citronelu společně s chilli papričkami, nasekanou cibulkou, čerstvým koriandrem, mletým kmínem, pepřem, kurkumou, mletým koriandrem, kůrou z limety, limetovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a rozsekáme na hladkou kaši.
  • 2
    Maso v ní z obou stran důkladně obalíme a zakryté necháme 1hodinu marinovat v lednici.
  • 3
    Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme např. s čerstvým papájovým sambalem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.