Thajské kuře s limetkou a kokosem
25 min.
Ingredience
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 3kusyChilli paprička
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 3lžíceLimetková šťáva
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 125mililitrůMléko kokosové
- 4kusyKuřecí prsa
- 2kusyCitronová tráva
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Stonky citronely zbavíme vnější slupky a nasekáme je nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a posekáme je. Poté citronelu společně s chilli papričkami, nasekanou cibulkou, čerstvým koriandrem, mletým kmínem, pepřem, kurkumou, mletým koriandrem, kůrou z limety, limetovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a rozsekáme na hladkou kaši.
- 2Maso v ní z obou stran důkladně obalíme a zakryté necháme 1hodinu marinovat v lednici.
- 3Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme např. s čerstvým papájovým sambalem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.