Thajské sladko-pálivé nudle se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 125gramůNudle rýžové
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 125gramůBambusové výhonky
- 2kusyMrkev kořen
- 125gramůSójové výhonky
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2lžíceOmáčka švestková
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1lžíceCukr třtinový
- 90gramůŘedkev bílá
- 1hrstKoriandr celý
- 4lžíceSezam - semena
- 2lžíceOmáčka rybí
- 600mililitrůVoda pitná
- 0,5kusLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
19 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Nudle vložíme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme dle návodu. Scedíme a odložíme. Mezitím ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm za stálého míchání cca 2-3 minuty osmahneme dozlatova rozdrcený česnek a na nudličky nakrájený zázvor. Přidáme na nudličky pokrájené bambusové výhonky, rozehřejeme na maximum a smažíme cca 5 minut. V průběhu stále mícháme. Vložíme na nudličky nakrájenou mrkev, sójové klíčky a nahrubo nakrouhané zelí a smažíme cca 5 minut za stálého míchání, dokud zelenina nezačne hnědnout.
- 2Vmícháme rybí omáčku, švestkovou omáčku, sezamový olej, šťávu vymačkanou z limety, cukr, na tenké nudličky pokrájenou ředkev a nadrobno nasekanou koriandrovou nať a důkladně promícháme.
- 3Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.