Thajské sladko-pálivé nudle se zeleninou

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
19 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nudle vložíme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme dle návodu. Scedíme a odložíme. Mezitím ve woku rozpálíme olej a na středním ohni na něm za stálého míchání cca 2-3 minuty osmahneme dozlatova rozdrcený česnek a na nudličky nakrájený zázvor. Přidáme na nudličky pokrájené bambusové výhonky, rozehřejeme na maximum a smažíme cca 5 minut. V průběhu stále mícháme. Vložíme na nudličky nakrájenou mrkev, sójové klíčky a nahrubo nakrouhané zelí a smažíme cca 5 minut za stálého míchání, dokud zelenina nezačne hnědnout.
  • 2
    Vmícháme rybí omáčku, švestkovou omáčku, sezamový olej, šťávu vymačkanou z limety, cukr, na tenké nudličky pokrájenou ředkev a nadrobno nasekanou koriandrovou nať a důkladně promícháme.
  • 3
    Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.