Thajské vepřové s nudlemi
45 min.
Ingredience
- 200gramůVepřové kotlety
- 1špetkaPepř cayenský
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny Linguine
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůFazolové klíčky
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykostěné kotlety zbavíme tuku a nakrájíme je na 0,5 cm velké nudličky. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V míse promícháme maso se sojovou omáčkou, česnekem, nastrouhaným zázvorem, pepřem a necháme marinovat asi 20 minut.
- 2Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Vložíme nudle, mrkev a vaříme asi 9-11 minut, podle návodu.
- 3Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, nalijeme do ní rozšlehaná vejce a smažíme, až spodní strana ztuhne, pak je obrátíme a smažíme z druhé strany. Hotová vejce nakrájíme na 1 cm široké nudle a uchováme v teple.
- 4V té samé panvi rozpálíme zbylý olej a osmažíme na něm maso asi 4 minuty, za stálého míchání. Když maso zhnědne, přidáme k němu fazolové klíčky a ještě minutu dusíme, až klíčky trochu změknou.
- 5Nudle s mrkví necháme okapat, dáme je do mísy a lehce promícháme s masem, vaječnými nudličkami a petrželkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.