Thajské vepřové s nudlemi

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěné kotlety zbavíme tuku a nakrájíme je na 0,5 cm velké nudličky. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V míse promícháme maso se sojovou omáčkou, česnekem, nastrouhaným zázvorem, pepřem a necháme marinovat asi 20 minut.
  • 2
    Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Vložíme nudle, mrkev a vaříme asi 9-11 minut, podle návodu.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, nalijeme do ní rozšlehaná vejce a smažíme, až spodní strana ztuhne, pak je obrátíme a smažíme z druhé strany. Hotová vejce nakrájíme na 1 cm široké nudle a uchováme v teple.
  • 4
    V té samé panvi rozpálíme zbylý olej a osmažíme na něm maso asi 4 minuty, za stálého míchání. Když maso zhnědne, přidáme k němu fazolové klíčky a ještě minutu dusíme, až klíčky trochu změknou.
  • 5
    Nudle s mrkví necháme okapat, dáme je do mísy a lehce promícháme s masem, vaječnými nudličkami a petrželkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.