Thajské zelené kari s kuřetem

30 min.
Thajsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2738 kcal
Bílkoviny
115 g
Tuky
203 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
46 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu si připravíme jarní cibulku nebo pórek a nakrájíme na jemné plátky. Zelené chilli papričky zbavíme semínek a jemně nasekáme. Zázvor si nastrouháme a nasekáme snítky citrónové trávy, bazalku a koriandr. Všechny přísady na marinádu spolu smícháme. Včetně šťávy z limetek, utřeného česneku a mletého koriandru. Vložíme směs do kuchyňského robotu a rozmixujeme do hladka. Kuřecí kousky bez kosti a kůže marinujeme v lednici 1-2 hodiny.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme 15 ml olivového oleje a na mírném plamenu 2-4 minuty restujeme kousky dozlatova. Zbytek marinády dáme stranou a přidáme ji, až kuřecí kousky budou nahnědlé a necháme chvíli (3-5 minut) provařit.
  • 3
    Dále přidáme kokosové BBB mléko a přivedeme k varu. To by mělo trvat 7-10 minut. Poté by mělo být kuře hotové.
  • 4
    Ozdobíme pistáciovými ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.