Thajské zeleninové kari s rýžovými nudlemi

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory a květák nakrájíme na menší kousky a doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, fazolové lusky rozkrojíme na poloviny.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme olej a krátce osmahneme kari pastu. Poté přidáme cibuli a za stálého míchání orestujeme doměkka. Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přidáme rajčata bez nálevu, nastrouhanou kůru a vylisovanou šťávu z limety. Přisypeme květák, brambory, fazole, ochutíme solí a pepřem. Promícháme a na mírném ohni cca 15min podusíme.
  • 3
    Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýžovými nudlemi připravenými dle návodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.