Thajské zeleninové kari s rýžovými nudlemi
45 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 400mililitrůMléko kokosové
- 1lžíceKari pasta
- 1špetkaSůl
- 400gramůNudle rýžové
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1kusKvěták
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 1lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a květák nakrájíme na menší kousky a doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, fazolové lusky rozkrojíme na poloviny.
- 2Ve woku rozehřejeme olej a krátce osmahneme kari pastu. Poté přidáme cibuli a za stálého míchání orestujeme doměkka. Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku, přidáme rajčata bez nálevu, nastrouhanou kůru a vylisovanou šťávu z limety. Přisypeme květák, brambory, fazole, ochutíme solí a pepřem. Promícháme a na mírném ohni cca 15min podusíme.
- 3Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýžovými nudlemi připravenými dle návodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.