Thajský nudlový salát s kuřetem

55 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a dáme do uzavíratelné nádoby, přidáme zázvor, najemno nakrájenou jarní cibulku, stroužek česneku, 2 lžíce sezamového oleje, uzavřeme a dáme do lednice marinovat na 3 hodiny.
  • 2
    Mezitím rozpálíme lžíci sezamového oleje v hluboké pánvi a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Potom přidáme hrášek, nakrájené kukuřičky, prolisovaný česnek a červenou papriku nakrájenou na proužky. Za stálého protřásání restujeme asi 3 minuty a odstavíme. Přidáme nakrájenou okurku na kostičky, sojovou omáčku a bazalku, lehce promícháme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu a scedíme, přimícháme do zeleninové směsi.
  • 3
    Kuřecí maso orestujeme dozlatova na na zbylém sezamovém oleji, osolíme. Nudlovozeleninovou směs rozdělíme na jednotlivé porce na talíře a na ně navršíme masové nudličky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.