Thajský nudlový salát s kuřetem
55 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 200gramůCibulka jarní
- 2gramyZázvor celý
- 80mililitrůOlej sezamový
- 1kusCibule
- 120gramůHrášek
- 1kusPaprika červená
- 100gramůOkurka salátová
- 80mililitrůOmáčka sojová světlá
- 5gramůBazalka
- 8gramůSůl
- 200gramůNudle rýžové
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a dáme do uzavíratelné nádoby, přidáme zázvor, najemno nakrájenou jarní cibulku, stroužek česneku, 2 lžíce sezamového oleje, uzavřeme a dáme do lednice marinovat na 3 hodiny.
- 2Mezitím rozpálíme lžíci sezamového oleje v hluboké pánvi a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Potom přidáme hrášek, nakrájené kukuřičky, prolisovaný česnek a červenou papriku nakrájenou na proužky. Za stálého protřásání restujeme asi 3 minuty a odstavíme. Přidáme nakrájenou okurku na kostičky, sojovou omáčku a bazalku, lehce promícháme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu a scedíme, přimícháme do zeleninové směsi.
- 3Kuřecí maso orestujeme dozlatova na na zbylém sezamovém oleji, osolíme. Nudlovozeleninovou směs rozdělíme na jednotlivé porce na talíře a na ně navršíme masové nudličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.