Ticinská pečeně
150 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 10gramůSlanina vepřová
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 100gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 150gramůCibule
- 4decilitryVíno červené
- 2kusyBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 5decilitrůVoda pitná
- 60mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Vyjmeme a uchováme teplé, na výpek vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Opečeme doměkka, zalijeme vínem a rajským protlakem a pár minut povaříme. Do základu vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, hřebíček, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme hodinu a půl, podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, z omáčky vyjmeme hřebíček a bobkový list. Omáčku rozmixujeme, dokořeníme podle chuti a hotovou omáčkou přelijeme plátky masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.