Ticinská pizza
65 min.
Ingredience
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžičkaTymián sušený
- 1baleníListové těsto
- 200gramůSýr ementálského typu
- 500gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 100gramůOlivy zelené
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Balíček listového těsta rozválíme a dáme do vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) kulaté koláčové formy a propíchneme vidličkou na několika místech, aby těsto při pečení nepraskalo. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Můžeme ještě přidat protlak nebo kečup, posypeme oreganem, tymiánem, osolíme a posypeme vrstvou nastrouhaného sýra. Ještě dozdobíme černými olivami a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 stupňů Celsia asi 20 minut.
- 2Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.