Ticinské sýrové brambory
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 250gramůSýr ementálského typu
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoření Gyros
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
75 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané syrové brambory předvaříme cca 15 minut a poté seřízneme na jednom konci. Do každé brambory uděláme opatrně několik zářezů, do kterých po uvaření vsuneme plátky sýra.
- 2Takto připravené brambory naskládáme na vymazaný plech, pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 120 stupňů doměkka.
- 3Nakonec je osolíme, posypeme kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.