Ticinské sýrové noky

30 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
251 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Hotové slijeme, vlijeme rozpuštěné máslo a rozmačkáme na kaši. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku, vejce, oregano a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme dlouhý váleček o průměru 1 cm a nožem z něho odkrajujeme jednotlivé noky. Postupně vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud noky nevystoupají na povrch. Vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé talíře. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.