Ticinské sýrové noky
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 20gramůSůl
- 60gramůŠunka dušená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůOregano sušené
- 30gramůSýr Parmezán
- 150mililitrůOmáčka tatarská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
251 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Hotové slijeme, vlijeme rozpuštěné máslo a rozmačkáme na kaši. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku, vejce, oregano a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme dlouhý váleček o průměru 1 cm a nožem z něho odkrajujeme jednotlivé noky. Postupně vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud noky nevystoupají na povrch. Vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé talíře. Podáváme s tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.