Tlačenka vepřová

300 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1122 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
88 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, kůži dobře očistíme, oškrábeme a spolu se srdcem omyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli očistíme, překrojíme napůl, česnek prolisujeme.
  • 2
    Do hrnce vložíme kůži, srdce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 1,5 hodiny. Přidáme bůček, plecko, jazyk, okořeníme pepřem, novým kořením, majoránkou, přidáme česnek, 3 cibule a dolijeme vodu tak, aby bylo maso akorát ponořené a vaříme další 1,5 hodiny.
  • 3
    Maso scedíme, jazyk oloupeme, maso nakrájíme na menší kostičky, sádlo z bůčku by mělo být téměř rozvařené ve vývaru, kůži umeleme na masovém strojku. Maso s kůží vrátíme zpět do vývaru, důkladně promícháme, zkontrolujeme ochucení, případně dochutíme.
  • 4
    Směsí naplníme vypraná tlačenková střeva, vytlačíme vzduch, dobře zavážeme, poté 1 hodinu povaříme, ještě horké zatížíme a dáme vychladnout.
  • 5
    Hotovou tlačenku krájíme na plátky, podáváme s cibulí, octem a tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.