Toasty Napoleon
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůJátra kuřecí
- 2lžíceOlej stolní
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1hrstMandle plátky
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 8plátkůChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
46 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá játra orestujeme spolu s nakrájenou cibulí a slaninou, osolíme je a opepříme.
- 2Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji smetanou a vaříme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a potom do ní přidáme nastrouhaný sýr, mandle, nasekanou petrželku a sůl.
- 3Játra rozdělíme na plátky nasucho opečeného toastového chleba, přelijeme omáčkou a pod grilem zapečeme dozlatova.
- 4Hotové toasty ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.