Toasty s artyčokovou směsí
45 min.
Ingredience
- 250gramůArtyčoky
- 4stroužkyČesnek
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 15gramůMáta
- 6gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 160gramůChléb toastový
- 80gramůSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, odřízneme všechny tvrdé části a vlákna, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme doměkka. Artyčoky scedíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Pánev odstavíme, již mimo oheň přilijeme citronovou šťávu, přidáme posekané lístky máty, mořskou sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek a obsah pánve rozmačkáme šťouchadlem.
- 2Nasucho opečené krajíčky toastového chleba pomažeme artyčokovou směsí, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme jako chutnou večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.