Toasty s artyčokovou směsí

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, odřízneme všechny tvrdé části a vlákna, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme doměkka. Artyčoky scedíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Pánev odstavíme, již mimo oheň přilijeme citronovou šťávu, přidáme posekané lístky máty, mořskou sůl, mletý pepř, prolisovaný česnek a obsah pánve rozmačkáme šťouchadlem.
  • 2
    Nasucho opečené krajíčky toastového chleba pomažeme artyčokovou směsí, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme jako chutnou večeři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.