Toasty s ementálem a žampiony
45 min.
Ingredience
- 8plátkůChléb toastový
- 1kusCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
32 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na polovině másla zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme plátky žampionů a 5 minut podusíme. Do odstavených žampionů vmícháme pepř, sůl, zakysanou smetanu a nasekanou petrželku. Plátky toastového chleba vložíme do pekáče, na ně navršíme houbovou směs, posypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až se sýr rozteče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.