Toasty s pečenou zeleninou
45 min.
Ingredience
- 80gramůFenykl sladký - hlíza
- 150gramůPaprika červená
- 100gramůLilek
- 2gramyOregano sušené
- 10gramůMáta
- 5gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 15mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 160gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý fenykl, papriky bez jádřinců a očištěný lilek nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na plech, posypeme oreganem, posekanou mátou, mořskou solí, pepřem, polijeme olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.
- 2Plech vyndáme z trouby, zeleninu necháme vychladnout, nakrájíme nadrobno, ochutíme vinným octem, podle potřeby přilijeme olej, promícháme, krajíčky bílého chleba nasucho opečeme a pomažeme zeleninovou směsí.
- 3Podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.