Toasty se smaženým hejkem
20 min.
Ingredience
- 800gramůHejk
- 160gramůVeka chlebíčková krájená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 6gramůSardelová pasta
- 40gramůPažitka
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
336 mg
Cukr
305 mg
Postup přípravy
- 1Filety z hejka osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Plátky bílé veky opečeme nasucho v topinkovači a necháme vychladnout. Máslo smícháme se sardelovou pastou a potřeme z jedné strany plátky veky. Navrch položíme porce hejka, toasty upravíme na talíře, posypeme posekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.